Riktig belysning er av stor betydning for både trivsel og privatøkonomi. Det å velge riktig belysning er derfor noe man bør bruke litt tid på.

Vi i Fr. Wangsvik AS hjelper alle bedrifter og privatpersoner med valg av belysning. Ta gjerne kontakt!

Planlegging

Det første du bør gjøre er å tenke nøye gjennom hvilke belysning som ønskes, og hvilke behov du har i hvert enkelt rom. Det er en stor forskjell på et kjøkken og en stue når det gjelder bruksområde og oppholdstid, og det er naturlig at rommets funksjon, farger og belysning henger sammen.

Belysning til ulike behov

Det er ikke nødvendigvis slik at én type belysning i et rom dekker alle behovene. Ved en storrengjøring er det ønskelig med mye lys, mens et middagsselskap eller en filmkveld kanskje passer bedre sammen med en mer dempet belysning. Trinnløse brytere og dimmere gjør det enkelt å tilpasse belysningen til det enkelte bruk.

Downlights

Downlights er et godt virkemiddel for å skape variasjon og ulike stemninger i belysningen. Her kan du dele inn rommet i soner slik at ikke hele rommet trenger å være opplyst samtidig. Kombiner gjerne downlights med stålamper og bordlamper for full fleksibilitet.

Belysning på badet

Det stilles store krav til belysning på badet. Badet skal være et rom for både avslapning etter en lang dag, og forberedelser til dagen som kommer. Mulighet for å dempet belysning er derfor en stor fordel.
Belysning av baderomsspeil kan være med på å sørge for at du viser deg fra din beste side. Sidelys gir en mykere morgenstund, og hindrer skygger i ansiktet.